Firma D-klima s.r.o. se rozhodla investovat do modernizace svého energetického zázemí prostřednictvím instalace fotovoltaické elektrárny (FVE) s bateriovým uložištěm. Tento projekt má za cíl zvýšit energetickou soběstačnost firmy, snížit závislost na externích dodávkách elektrické energie a tím i výrazně snížit provozní náklady. Fotovoltaická elektrárna o výkonu 187 kWp bude umístěna na střeše budovy společnosti a bude doplněna o bateriový systém s kapacitou 187 kWh, který umožní ukládání přebytečné energie pro její pozdější využití.

Projekt je součástí dlouhodobé strategie firmy D-klima s.r.o. zaměřené na udržitelnost a efektivní využívání zdrojů energie. Díky tomuto řešení firma získá větší kontrolu nad svými energetickými potřebami.

Na realizaci tohoto projektu bude firmě D-klima s.r.o. poskytnuta finanční podpora z fondů Evropské unie, konkrétně z programu na podporu obnovitelných zdrojů energie. Tento grant pokryje významnou část nákladů spojených s instalací FVE a bateriového systému, což umožní rychlejší návratnost investice a další rozvoj firmy v oblasti udržitelných technologií.

Fotovoltaická elektrárna